Vooraf

BewustZijn Online

SiteLock

© BewustZijnsWerk 2018

Elke maand stellen Simone Thomasse en Onno van Lith BewustZijn Online samen; het gratis mailmagazine met columns, rubrieken, artikelen, besprekingen en nieuws: onafhankelijk, positief en inspirerend.

____________________________________

VOORAF december 2018 - Onbekommerd

Gewoon een mooie foto, daar had ik zin in. Het liefst van een onbekommerde moeder en kind. Gelukt. Rest mij jullie een goede decembermaand te wensen. En wat ik nog wil zeggen: gebruik de adventsperiode om vooral te luisteren - naar binnen en naar buiten. Je hebt er 22 dagen de tijd voor dit jaar. Vandaag beginnen dus.

 

Warme groet, Simone & Onno

(foto: Heleen de Graaf)

____________________________________

VOORAF november 2018 - Fishlove

De Amerikaanse rabbi en psychiater Abraham Twerski ziet kans om in luttele minuten uit te leggen hoe het nou eigenlijk zit met dahet bijna automatisch gebruikte woord 'love'. Je zult het nooit meer vergeten en dat nieuwe begrip fishlove al helemaal niet. Iemand die letterlijk van vissen houdt (en van oceanen & zeeën) is Dos Winkel, begenadigd pionier op het gebied van de manuele therapie en hartstochtelijk zee-en-alles-wat-erin-leeft-beschermer. Of je na het lezen van het interview met hem nog even veel zin hebt in het eten van vis is de vraag. Maar goed, je ogen dichtdoen voor de werkelijkheid heeft niet echt te maken met bewust leven en daarop komt het met de dag meer aan. Gaat het ons, tot op het bot verwende westerlingen, lukken onze lusten een beetje te bedwingen?

Warme groet

Simone & Onno

 

____________________________________

VOORAF oktober 2018 - Nazomeren

Deze vlam in de vaas, zinderende zaligheid, Oost - Indische orgie verovert ons hart. We gaan hem in herinnering roepen als november zijn stille grijs over ons legt. Persoonlijk houd ik er wel van - alles op z'n tijd. Maar soms is het zo fijn, kleurigheid.

 

Een mooie dag wens ik je,

Simone, ook namens Onno

 

____________________________________

Volgens Proust | Henk Steenhuis & Bert Bukman | Uitgeverij Meulenhof | geb., 188 pag | €20,-

 

 

 

VOORAF september 2018 - Over steentjes en Proust

En weer waren we op de Pietersberg. Op een zondagochtend dronken we buiten koffie en raakten gefascineerd door al die verschillende grintjes. Elk maakten we onze gedachteloze ordeningetjes.

De volgende ochtend stuurde onze vriendin deze fotootjes op. Helemaal Simone, zei ze. En helemaal Onno. En wat passen ze mooi naast elkaar. Ja, steentjes kunnen de waarheid spreken en inzicht geven in wie je bent.

Vorig weekend werden we beiden getroffen door een artikel in Trouw over een nieuw boek van Henk Steenhuis & Bert Bukman over 61 vragen die Proust 100 jaar geleden bedacht: een zelfkennisinstrument van jewelste. Ik bestelde het onmiddellijk en werd aangenaam verrast door een prachtige gebonden uitgave. Heel erg de moeite waard om je eens bezig te houden met jezelf of elkaar en bovendien succesvol in te zetten bij interviews en trainingen.

Oh, jij denkt dat dit gegessene Käse is? Denk dan maar eens na over de volgende vraag. Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen?

 

Een warme zondagse groet,

Simone (ook namens Onno)

 

____________________________________

VOORAF augustus 2018 - De tuin die gaf

Ik had het geluk dat ik een week op het heerlijke huis van vrienden mocht passen. Dat doen we wel vaker, ze wonen heel speciaal op de Sint Pietersberg in Maastricht. Dit keer viel het precies samen met het moment dat de tomaten uit de kas puilden en er niet genoeg lege potjes waren om de jam van de abrikozen in te doen. Over de hoeveelheid bonen heb ik het dan nog niet eens. De rozen geurden, het poesje was beelderig, de tuin gaf en ik genoot. En zo is het ook als ik in mijn mailbox fijne verhalen, recensies of tips vind van de mensen met wie we ons verbonden weten. Of de boeken mag lezen die ik toegestuurd krijg. Ik geef het moois door wat ik krijg (helaas zijn de potjes abrikozenjam al vergeven), omdat ik er plezier in heb - dat vooral. 

 

Een hele fijne zomer gewenst door

Simone (ook namens Onno)

 

____________________________________

VOORAF juli 2018 - Hand- en voetwerk

Je moet even goed kijken voordat je ontdekt wat de man aan het doen is. Hij ziet er eerbiedwaardig uit. Rustig. En hij slijpt messen met behulp van zijn fiets. Puur hand- en voetwerk. Je voelt z'n rust. Kalm aan, het ene mes na het andere. Tot het genoeg is. Ja, ik neig ernaar me wat jaloers te voelen. Niet op zijn ambacht, en ook niet op zijn turkooizen tulband, ofschoon die schitterend is. Maar op de tevredenheid die hij uitstraalt: ik ben hier. Ik doe dit. Punt.

Nee, dan ik. Ik ben hier en daar. Ik doe van alles. En nooit een punt.

Nu staat het er en het is zomer. Tijd voor rust. In het hoofd dan.

 

Warme groet van Simone, ook namens Onno

 

Foto: Heleen de Graaf

 

____________________________________

VOORAF juni 2018 - Ik hou het kort

Een korte opmaat voor een heel gevarieerde Online. Wat is het toch leuk om dit te maken. En wie had kunnen bedenken dat het zo van harte ontvangen zou worden? Als je gewend bent aan een papieren tijdschrift (en oh, wat hielden we ervan) te werken, kun je je niet voorstellen dat digitaal gaan óók je hart kan stelen. Intussen hebben we al veel meer Onlines achter ons dan papieren magazines. We mochten enorm veel mensen leren kennen; die hun woorden wilden delen of hun enthousiasme voor iets, die tips toestuurden, die ik persoonlijk sprak. Een grote dank voor jullie betrokkenheid is op z'n plaats. Op naar de volgende 55 edities ;).

 

Met een warme groet, ook namens Onno, Simone

 

Foto: Heleen de Graaf

____________________________________

VOORAF mei 2018 -Boeddha & duurzaamheid

Zoals ik de vorige keer in de Online al schreef, ben ik bezig met een serie interviews voor de Boeddhatentoonstelling in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Daarvoor ontmoette ik onder meer Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof, buitengewoon hoogleraar en nog veel meer. Maar bovenal is hij praktiserend boeddhist. Hij benoemt het belang van echte verbinding met alles wat leeft en met een schok werd ik me bewust van onze ik-cultuur. We denken misschien dat we goed bezig zijn met onze yoga en meditatie beoefening en toch, als je er even bij stil staat, draait het daarbij meestal maar om 1 ding. Als IK het maar goed heb. Als IK maar profijt heb van wat ik doe. Als IK me maar rustig voel. Alleen heb IK het pas écht goed als de mensen, dieren, planten - ja de aarde - om mij heen het goed hebben, als doordringt dat alles met alles verbonden is. Onafhankelijkheid is een illusie. Wij mensen zouden niet kunnen bestaan (denk aan de lucht, het water, de zon, de aarde, en ook aan medemenselijkheid) en hiermee komt werken voor duurzaamheid in een compleet ander licht te staan. Duurzaamheid van binnenuit, noemt Matthijs dat. Een hoopvol perspectief dat aandacht verdient.

 

Met een warme groet, ook namens Onno, Simone

____________________________________

VOORAF april 2018 - Wim en de arhats

Deze maand deed ik een aantal interviews in het kader van de catalogus van een tentoonstelling over het leven en werk van de Boeddha die in september in de Nieuwe Kerk in Amsterdam gaat plaats hebben. Tegelijk stuurde onze fotograaf Heleen de Graaf nieuwe foto's, waaronder deze indrukwekkende van een beeldengroep van 500 arhats (discipel van een boeddha wiens geest volledig gezuiverd en bevrijd is). We kregen een mooie tekst van Han van den Boogaard door uitgeverij Samsara opgestuurd plus de nieuwe druk van het kleinood Oorspronkelijke geest van Sengtsan - een van de vroegst bekende zenteksten - voortreffelijk vertaald door onze inmiddels alweer drie jaar geleden gestorven vriend Wim Zonjee, mede-oprichter en -uitgever van Samsara. Ik lees: Zie de ware aard van dingen/ook je eigen aard/en je zult vrij en ongestoord het pad bewandelen.

Alles kwam samen. Ik bedacht hoe grappig Wim, advaitist in hart en nieren, deze foto zou vinden. Hoe hij zich op een bepaalde manier zo thuis voelde in China, in de tao & het boeddhisme, in de humor. Was Wim een arhat? Wie zal het zeggen.

 

Met een warme groet,

Simone & Onno

____________________________________

VOORAF maart 2018 - Griep​, bolletjes en de vogels fluiten

En toen was er griep. In Nederland en bij ons in huis. Midden in de koorts denk je even dat het nooit meer goed komt, maar nee joh, dat is natuurlijk niet waar. Des te heerlijker is het nu om naar de crocussen te kijken, de stadstuin te bewonderen met z'n witte (sneeuwklokjes) en gele (winteraconieten) velden. Ze overleefden de vorst en bloeien gewoon verder. En hoor je de merels zingen, 's morgens vroeg?

Niemand kan dieren en planten zo mooi tekenen als Loes Botman. Wil je dat ook leren? Geef je op voor een workshop pastelkrijttekenen!

 

Met een warme groet,


Simone & Onno

____________________________________

VOORAF februri 2018 -Het hondje​


Eén van onze dochters verkende Sri Lanka, samen met haar vriend - ieder op een scooter. Veel natuurschoon, maar ook luchtvervuiling in dorpen en stadjes. En véél zwerfhonden. Dit kleine ding vond ze bij een surfshop op het strand, meer dood dan levend. Zes weken oud, bijna kaal van de schurft. Ze namen hem mee naar de dierenarts waar hij ingeënt werd tegen rabies en een aantal dagen baadde ze hem in antischurftshampoo en werd hij gezalfd. Meenemen naar huis? Midden in Amsterdam? Tja. Een meisje dat ze er geld voor gaven, beloofde ervoor te zorgen dat hij een injectie zou krijgen voor de parasiet die hem in bezit had genomen. We hopen dat hij zich zal redden, dit tere diertje. Een druppel op de gloeiende plaat? Wij kijken daar anders naar; lees de Metta Sutta van de Boeddha. Ieder levend wezen is er één en de moeite waard.


Op Sri Lanka helpt de Dogstar Foundation om de overbevolking van honden (en katten) en het lijden wat daarmee gepaard gaat tegen te gaan. Dogstar rijdt rond met een grote bus die is omgebouwd tot een operatiekamer met vier tafels. Zwerfhonden worden gevaccineerd en gesteriliseerd, maar ook kunnen mensen uit de omgeving met hun hond of kat langskomen voor een gratis behandeling. Een prachtig project om dierenleed te verzachten en mens en dier te beschermen tegen rabies, die vreselijke ziekte. 


 

Met een warme groet,


Simone & Onno

____________________________________

 

VOORAF januari 2018 - Over onschuld en schoonheid

Deze engel kwam op kerstavond bij ons aangewaaid en kondigde een heerlijke kersttijd aan. Inmiddels zijn de 12 heilige nachten voorbij en stapten we een splinternieuw jaar in. December was een topmaand qua grijsnuances en nu gaat het licht weer zegevieren. We zagen buiten al sneeuwklokjes bloeien; en zelfs narcissen! Hier binnen zijn de talloze lichtjes en versieringen opgeruimd en hangt die speciale geur van hyacinten. De engel blijft nog even, hij wilde niet in de doos. Terwijl de wereldgebeurtenissen zich voltrekken - complex en enigszins lastig te verteren - spiegelt hij ons onschuld en schoonheid. Want die is er net zo goed.

 

We wensen je een glashelder nieuwjaar en sturen een warme groet,

Simone & Onno

____________________________________

VOORAF december 2017 - Leesmaand

December is wat mij betreft de ideale leesmaand, ik heb het vast al veel vaker gezegd. Vanwege de vele vrije dagen én het weer. Vandaar dat je een stapeltje boekbesprekingen aantreft in deze Online, naast een filosofische beschouwing van Henk Helsper (daar heb je nu ook tijd voor), een verwarmende winterdrank van Karin van Beljouw, een column van Wim Huijser die dit jaar weer allerlei bijzondere boeken produceerde en een tip voor een werkelijk prachtige tentoonstelling van in de Marspoortgalerie in het hart van het mooie Zutphen. Een leuk uitje in combinatie met het Winterspektakel, een supergezellig kerstgebeuren op koopzondag 17 december!

 

We wensen je fijne feestdagen en sturen een warme groet,

Simone & Onno

 

____________________________________

VOORAF november 2017 - Verhuizen

We wonen midden in de stad, zonder balkon of tuin, en prijzen ons gelukkig met een heerlijke plek op een camping vlakbij Zutphen, waar we 7 maanden per jaar genieten van bos en coulissenlandschap. Zoals elk jaar moet eind oktober de caravan opgeruimd en gestald worden. Dat betekent dat muizemans, die op z'n gemak onder de vlonder zat, moet verhuizen. Gelukkig voor hem zijn er genoeg beschutte plekjes in de buurt ;).

Het is 's avonds weer vroeg donker, de bladeren vliegen in het rond en we zoeken ons vertier meer binnen dan buiten. Een herfstige Online dus!

 

Met een warme groet,

Simone & Onno

 

____________________________________

 

VOORAF oktober 2017 - Terschelling

Onlangs waren we een paar dagen op Terschelling. We boften met het weer, verbaasden ons over de drukte ondanks dat de schoolvakanties voorbij waren en over de prettige ouderwetsigheid van het eiland. Fietsten zwoegend door de duinen (schaamschaam...) en Onno reed voor het eerst van zijn leven paard - nog wel op de grootste Fries van de stal en veilig begeleid door zijn oudste dochter die daar nu tijdens het seizoen werkt. Een succes!

Op het strand troffen we karrenvrachten scheermessen aan, keurig in het gelid. Het herinnerde ons aan het wonderschone werk van natuurkunstenaar Rob Plattel (lees over hem in ons boek BewustZijnsKunstenaars deel 2) en die herinnering werd nog eens versterkt toen we de volgende dag in het leuke dorp Midsland zalige koffie bij Pura Vida dronken. Want wat zagen we daar?

Van afvalhoutjes gemaakt! Hoe leuk! Eigenaar Yorick Mulder vertelde dat hij zijn business plan voor de hotelschool waar kon maken doordat hij de kans kreeg het pand te huren in deze levendige winkelstraat. Een aanwinst voor Terschelling, vinden wij, met een biologische, uitgesproken weer-eens-wat-anders kaart en een vrolijke sfeer. Dat er maar veel BewustZijn Onlinelezers langs mogen komen Yorick!

 

sbjarland@gmail.com

Moederen

{ natuurlijk kramen

columns, achtergrond, reportages, praktisch, natuurlijk, interviews & ervaringen

132 pagina's | € 9,50

VOORAF september 2017 - Een nieuw begin

Een perfecte maand om vakantie te hebben - september, met vaak heerlijk weer, is onze ervaring van de laatste jaren. Het licht is extra mooi en het is overal rustig.

Wij sloten het werkjaar af met een tevreden gevoel. Maakten met veel plezier het eenmalige bewaartijdschrift Moederen (over natuurlijk kramen) met superveel informatie, interviews en ervaringsverhalen. Het wordt op 17 september om 13.30 uur gepresenteerd op het Kidsplein op de PuurFair 2017 (Westergasfabriek Amsterdam). Van harte welkom op deze happening, die gaat over duurzaamheid in brede zin. Van biologisch eten tot elektrisch vervoer, van fair fashion tot duurzame architectuur... Je proeft de toekomst!

En naast nog een waslijst aan andere werkzaamheden timmerde Onno de nieuwe dependance (De Ridder Jorisschool) van de vrijeschool Zwolle mooi, want net als veel andere vrijescholen in Nederland groeide die uit z'n velletje. De kinderen gaan het schooljaar beginnen in een zee van licht hout en zonnig gele muren, alles bewerkt met natuurverf en véél liefde. Wat gaat het nieuwe jaar brengen? We zullen zien. In elk geval wensen we jullie en onszelf een zachte nazomer.

 

Hartelijke groet,

Simone Thomasse, mede namens Onno van Lith

____________________________________

 

VOORAF augustus 2017 - Over geiten, koken en varen

 

Toen ik me voornam deze zomer elke BewustZijn Online een stukje te schrijven over mensen in mijn omgeving die hun dromen heel doelbewust waar maken, sprong meteen Judith in mijn gedachten. Ik ken haar al vanaf dat ze geboren werd, we brachten samen best wel wat tijd door. Vooral de eerste jaren, toen ik op haar mocht passen omdat mijn vriendin - haar mama - een paar ochtenden per week werkte. Zoiets geeft een band, forever. Ik volg haar van een afstandje en soms is er een hartelijke ontmoeting. Judith is een slimmerd. Ze deed vwo, studeerde humanistiek wat ze de laatste twee jaar combineerde met een deeltijd landbouwopleiding aan de Warmonderhof - die geweldige biologisch-dynamische vakschool. Vorig jaar haalde ze haar bachelor. Zou ze voor haar master gaan? Nu even niet. Want ze wil nog zoveel andere interessante dingen doen! Al heel jong ontwikkelde ze een passie voor koken, een aardje naar haar moertje die dat ook fantastisch kan. Ze hield een baan over aan haar Warmonderhofstage op een flinke biologische geitenboerderij aan de Waddenzee en tegelijk werkte ze enkele dagen per week in een biologisch restaurant in Culemborg. Kreeg dit voorjaar nog even de volledige verantwoording tijdens de lammerentijd voor de pasgeboren geitjes. Ging daarna een maand koken op de Britse Brockwood Parkschool (geïnspireerd op Krishnamurti), verzorgde grote caterings tussendoor (ook bruiloften) en als klap op de vuurpijl zeilde ze een aantal weken als kok mee met de Très Hombres, een fairtrade zeilschip dat biologische cacao en rum rond de wereld vervoert. Daar moest ze zich - zeeziek en wel - redden in een piepkleine kombuis, zonder koelkast uiteraard. Het weerhield haar er niet van haar heerlijke zuurdesembrood te bakken. Terecht kreeg ze de uitnodiging om een lánge reis mee te maken. Want ze is een heel vrolijk en enthousiast mensenkind. Maar ja, ze wil nog zoveel, die Judith. Een broodbakopleiding in Frankrijk misschien. Kaas maken in Italië. En dan zijn er de kookklussen. Ze waait met de wind mee, die stoere jonge vriendin. Mocht je willen dat ze je feest bekookt - mail ons dan. Oh ja, ze fotografeert ook nog prachtig: bekijk hier haar fotoreportage!

 

Een warme augustusgroet,

Simone Thomasse, mede namens Onno van Lith

____________________________________

 

Foto: Annelies ter Brugge

 

VOORAF juli 2017 - Uit de kunst

Eind vorige maand bezocht onze vriendin en kunstliefhebber Annelies Ter Brugge - uitgever van de Hermitage en de Nieuwe Kerk in Amsterdam - Sint Petersburg. Omdat ze bezig is met een indrukwekkend grote catalogus voor de expositie Hollandse Meesters, moest er overleg gepleegd worden. Dit zeer bijzondere evenement, waarbij maar liefsft 63 werken van 50 schilders (waaronder 6 topstukken van Rembrandt) voor het eerst sinds 350 jaar in Nederland getoond gaan worden, is vanaf 7 oktober te zien in de Amsterdamse Hermitage. Annelies appte dat ze het gevoel had in een soort luilekkerland qua kunst terecht gekomen te zijn. Los van de besprekingen deed ze - naast een 5 1/2 uur (!) durende rondleiding in hoog tempo door de Petersburgse Hermitage - het appartement van dichter Alexander Pushkin aan, én het Fabergé Museum én het Russisch Museum. Als in een droom liep ze rond in dat verre Petersburg, ons ijverig foto's sturend. Met gesloopte voeten maar meer dan tevreden kwam ze 5 dagen later terug naar huis.

 

Een warme juligroet,

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________

Foto: India, Heleen de Graaf

 

VOORAF juni 2017 - A dream came true...

Over dromen wil ik het hebben, de komende maanden. Zo passend bij de tijd van het jaar, vind je niet? Deze week bezocht ik daarom Nico Vlaar, ooit voorzitter van BewustZijn in Zutphen. Hij en ik (en een heleboel andere mensen) werkten alweer ruim 9 jaar geleden maandenlang dagelijks samen om een groots spiritueel festival in Zutphen neer te zetten onder de naam ‘De Ontmoeting’. Allemaal zijn idee trouwens, ik mocht meebouwen. In het voorjaar van 2008 waren er 5 dagen lang op allerlei geweldige locaties lezingen, concerten, workshops, tentoonstellingen. Grote en liefdevolle leraren verrijkten de harten van honderden mensen. En weet je wat het mooie was: na verloop van een paar dagen veranderde de sfeer in de stad (die toch al niet slecht was) in iets heel fijns. Dat inspireerde Onno om te beginnen met BewustZijn magazine.

Terug naar Nico. Gedurende vele jaren had hij een droom: de Zutphense complementaire gezondheidszorg moest uit die vermalijde achterkamertjes en in een verzamelgebouw. Nou is Nico nogal een doorzetter. Het zóu er komen, ook toen niemand er meer in geloofde. Wat heeft hij veel plekken bekeken, gesprekken gevoerd, hoop gehad. Maar tijdens De Ontmoeting had Nico zíjn ontmoeting, met een groene projectontwikkelaar. En nu, na al die tijd, is er die prachtige plek aan de IJsselkade 8 en de Vereniging SamenWerken in het Hart van Zutphen. De opening vond plaats op 1 april; het was precies Nico’s 69e verjaardag. Daar zat hij, de meest nuchtere energetische healer die ik ken, te glanzen in z’n splinternieuwe kamer, in een bloedmooi verbouwd en opgeknapt statig pand. Met buiten in de tuin al bloeiende planten.

Zoek jij een passende plek voor je praktijk? Of heb je kantoorruimte nodig om je duurzame plannen uit te denken en te vergaderen? Wil je SamenWerken? Dan ben je meer dan welkom aan de IJsselkade nummer 8. En kun je Nico zelf leren kennen.

 

Een warme junigroet,

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________

VOORAF 7 mei 2017 - Moederen

Terwijl we de afgelopen tijd zijdelings de gesprekken over vaderschapsverlof volgen (tjonge zeg, zelfs 5 dagen lukt al niet!!!) zijn wij met ontzettend veel plezier bezig met een eenmalige Kraamglossy, die de niet zo bijzonder glossy naam 'Moederen' draagt. Toch is dat precies wat je gaat doen als je een baby krijgt. De zwangerschap vormt de opmaat, de bevalling de inwijding en in die belangrijke eerste week wordt het fundament van je moederschap gelegd. En hoe heerlijk als je dan zelf op een warme, natuurlijke en deskundige manier bemoederd wordt! Dat is precies wat de vrouwen van het Collectief Natuurlijke Kraamzorg Amsterdam doen. Het magazine (128 pag. dik, ecologisch gedrukt op mat papier) komt half september uit en bevat een grote diversiteit aan interviews, ervaringsverhalen, tips, fotoreportages en veel informatie van professionals over hoe je fijn kunt starten en doorstarten met je kersverse baby'tje. We houden je op de hoogte, ook over waar het te koop is en natuurlijk kun je het via de website bestellen.

 

Een hartelijke groet,

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________

VOORAF 16 april - Pasen 2017

De zaterdagmiddag voor Paaszondag beschilderen wij uitgeblazen eieren. Aan mij de eer om het blaaswerk te doen en dus zit ik daarna met een raar krampgevoel in m'n wangen aan tafel. Mijn wereld is even heel klein, dat is weleens heerlijk. Wie thuis is schildert mee. En 's avonds eten we een grote kruidenomelet. Zo'n mooie voorbereiding op een bijzonder feest, dit.

Fijne dag!

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________

VOORAF 2 april - Christine

Een paar jaar geleden publiceerden we een artikel van Christine Gravemaker-Scott. Zij beschrijf hoe weldadig dansen werkt - dit geldt niet alleen voor haar als Multiple Sclerose patiënt, maar ook voor andere chronisch zieke mensen. Kort samengevat: door te bewegen, dansen, delen en met elkaar te verbinden, wordt 'hoe het was en wat ik kon' omgebogen naar 'hoe het is en wat ik kán'. En nu zijn er deze subtiele beelden van Christine met een professioneel danseres die haar kleindochter zou kunnen zijn. Het project ReDiscoverMe 1.0 verdient ondersteuning.

 

Fijne dag!

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________

VOORAF 19 maart - Het kind

Zomaar een portretje van een schattig kind.

Waarom treft het me zo? Misschien is het de onbevangenheid die uit haar ogen straalt, de gave pareltandjes of de vrolijke ketting om haar hals. Er wordt vast veel van haar gehouden. Liefde - het belangrijkste dat er is.

 

Een mooie dag wensen we je,

Simone Thomasse & Onno van Lith

____________________________________