NIEUWS

BewustZijn Online

SiteLock

© BewustZijnsWerk 2019

Tip | 23 maart kunstdiner in Galerie Zeven Zomers Nijmegen

 

Galeriehouder Eelko van Iersel nodigt u van harte uit om op zaterdagavond 23 maart te proeven, te zien, te ontmoeten en te beleven in de Zeven Zomers! Natuurfiloof Matthijs Schouten neemt u mee in zijn bijzondere kijk op natuur, cultuur en spiritualiteit. Tijdens het 3-gangendiner gaat hij in gesprek met kunstenaars Rob Plattel en Rose van den Hurk. Er wordt gesproken over visie, inspiratie, passie, natuur én persoonlijke zaken -een mooie manier om deze kunstenaars beter te leren kennen. Het diner is veganistisch en de gerechten komen uit de Creoolse keuken: verfijnde smaken zorgen voor een reis door de Caraïben. Aan het roer: kokkin Raimunda Carrilho van Veggie Galore. Reserveer hier. Hier vind je alle informatie en kun je reserveren.

 

 

Maart 2019

____________________________________

Tip | Marc Chagall in Doesburg

 

Nog tot 23 juni 2019 is in Doesburg de tentoonstelling 'Edelstenen uit de hemel' van Marc Chagall.

 

Toegang dagelijks behalve maandag van 11.30 - 17.00 uur, met museumkaart of €13,-.

Meer info vind je hier.

 

December 2018

____________________________________

Tip | Eigentijds Festival Vierhouten

 

Een korte aankondiging die vast hartelijk ontvangen wordt door al die mensen die gráág het Eigentijds Festival willen bezoeken en niet de mogelijkheid hebben om daarvoor naar Frankrijk te reizen. Van 7 tot 10 juni 2019 kunnen zij in Vierhouten terecht, waar het 25-jarig jubilieum van het festival met een grote diversiteit aan workshops, lezingen, muziek, dans, theater, lekker eten en nog veel meer gevierd gaat worden.

 

November 2018

____________________________________

Het leven van BOEDDHA De weg naar nu

 

Je ziet hier de cover van een mooi vormgegeven bookazine (verkrijgbaar in de Nieuwe Kerk voor € 14,95). Deze publicatie, uitgegeven ter gelegenheid van de Boeddhatentoonstelling die momenteel te zien is in de Nieuwe Kerk, vertelt over het leven en de achtergrond van de Boeddha en toont indrukwekkende oude en hedendaagse ‘boeddhistische’ kunst. Verder werden er 5 interviews in opgenomen. Daarvoor sprak Simone Thomasse met bekende Nederlanders voor wie het boeddhisme een belangrijke rol in hun leven speelt, zoals theatermens Karin Bloemen, oud bokskampioen, coach en Dreamschoolbegeleider Lucia Rijker, oud politica en reizigster Erica Terpstra, gastcurator en kunstkenner Siebe Tettero en ecoloog/filosoof Matthijs Schouten - boeddhist en leraar pur sang.

 

De Boeddha werd in de 5e eeuw v.Chr. als rijke prins geboren maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Zijn levensfases staan symbool voor het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling: de geboorte, de ommekeer, de verlichting, de eerste leerrede en zijn overlijden. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, komen hier spectaculair bijeen: een schat aan millennia-oude objecten en moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Het oudste object dateert uit de 3e eeuw en het jongste uit 2018.

 

Tot en met 3 februari 2019 dagelijks van 10-17 uur te bezoeken, kaarten hier te bestellen.

 

Oktober 2018, Simone Thomasse

____________________________________

 

De vogeldagboeken van Adri Groot

Gewoon een hele mooie site om je (gratis) op te abonneren en daar hoef je echt geen vogelaar voor te zijn! Met excellente foto's van Inge Duijsens.

____________________________________

Verbaas je over Het Muizenhuis

Toen ik laatst een collega voor overleg zou treffen in het restaurant van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam, naast het Centraal Station), nam ze me direct mee op de roltrap naar de kinderafdeling beneden. Op naar Het Muizenhuis. Ik had erover gelezen, weleens plaatjes bekeken, maar nooit in het echt gezien. En? Het is on-ge-loof-lijk groot, schattig, gedetailleerd mooi, romantisch. Ál die kamertjes, winkeltjes, er zelfs een bierfabriek gemaakt... Ga erheen met je kinderen of kleinkinderen. Of alleen. Goed voor een uur of wat ademloos kijken. Daarna een rondvaart en je hebt een superdagje Amsterdam.

Wie het allemaal bedacht? Dat is Karina Schaapman. Intussen is het hele gebeuren - met alle boeken, knutsels, speelgoed en filmpjes - zó groot geworden, dat ze samen met haar 4 kinderen een compleet familiebedrijf vormt. Ze hebben een geweldig leuke en uitgebreide site, waar je onder meer kunt lezen over de bouw van het muizenhuis - met tips voor als je zélf aan de gang wilt. Hun leuke winkel in de Jordaan is trouwens ook absoluut een bezoek waard!

____________________________________

EYEspired…

is een website waar we erg enthousiast over zijn. Je kunt er gemakkelijk een middag op doorbrengen, je verbazend over de eindeloze en vaak virtuoze - soms grappige - scheppingsdrang die als een windhoos over de wereld trekt. Van streetart tot design, van kunst tot kleding, van video en fotografie tot de beste webshops: Thijs van der Hoorn verzamelt wat hij tegenkomt, het liefst van jong talent. Daarvoor bezoekt hij tentoonstellingen en beurzen, waaronder de Dutch Design Week in Eindhoven (die was dit jaar van 22 tot 30 oktober).

Deze video van Zimoun, een jonge Zwitsere ontwerper die gespecialiseerd is in soundscapes is typisch EYEspired ziet er ook nog eens prachtig uit. Schrijf je hier in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief!

____________________________________

 

Coffeeklatch

Nóg een site/blog voor als je met je iPad bij je tent hangt en even nieuwe inspiratie wilt opdoen. Dat mag best, ook of zelfs júist als je met vakantie bent! Coffeeklatch is een Belgisch online interview magazine dat er geweldig uitziet. Spaarzame goede teksten met véél sprekende en fantastische foto’s. De geïnterviewden - kunstzinnige entrepreneurs - maken dit ook ronduit mogelijk. De rode draad vormt telkens het beeld van de volle of lege koffiekopjes, -bekers, -glazen ter plekke, met of zonder taartje.

Oordeel zelf aan de hand van het interview met Thierry Boutemy, florist. De blog is geïnitieerd door Bart Kiggen (fotografie & art direction) en Magali Elali (samenstelling & redactie). Coffeeklatch maakt zich sterk voor slow journalism using a fast medium.

____________________________________

blog Inspiratie voor ouders

Jaarfeesten, verhalen, boeken, een visie op menselijke ontwikkeling, pedagogische inzichten, natuurlijke materialen en een levendige schoolgemeenschap - vrije scholen bruisen het hele jaar rond, schrijft Manon Berendse. Voor alle (groot)ouders die de antroposofie willen verkennen met hart, hoofd en handen, is het het blog Inspiratie voor ouders bedoeld. Omdat je meer wilt weten, kritisch bent of gewoon lekker wilt grasduinen. Begonnen door een moeder in Middelburg die nieuwsgierig is naar wat antroposofie 2.0 zou kunnen zijn. Omdat delen inspireert. Omdat het een klusje kan zijn om dingen uit te pluizen. En het rijk voelt kinderen groot te mogen brengen tussen hemel en aarde – maar wel met twee voeten in de 21e eeuw. Wat kunnen we met het antroposofische mensbeeld in deze tijd?

 

Foto: Mandalatekenen (uit bezit Dordtse vrijeschool)

____________________________________