NIEUWS

BewustZijn Online

© BewustZijnsWerk 2018

Samenwerkdag Stichting De Geboortenis

We dragen Stichting de Geboortenis een heel warm hart toe. Al bijna 6 jaar werken ze aan de realisatie van een Ecologisch Gezondheidscentrum en kennisplatform rondom de zorg voor moeder & kind en geboorte. De gemeente Zutphen staat open voor hun plannen en nodigt uit om met een concreet voorstel te komen. NU is er dus die kans om een droom te in de wereld te zetten! Prachtig allemaal, maar er is een grotere diversiteit aan mensen nodig om de plannen te kunnen realiseren. Daarom is er op 15 juni een samenwerkdag georganiseerd om te co-creëren en onderzoeken hoe dit project zo goed mogelijk van de grond gekregen kan worden. Uit de bijeenkomst komen werkgroepen voort van betrokken doeners die mee willen bouwen aan deze primeur in Nederland (en Europa!). Lees hier over de droom en voel je je aangesproken: meld je aan!

____________________________________

Tip: Lezing The Jeweled Path door Karen Johnson

 

'Een liefdesverhaal over het zoeken en vinden van de waarheid, over het kennen van de liefde en de liefde voor kennis, en over een chaotische, magische reis die doordringt in onbekende universums.’

 

Hoe ontstaat een spirituele traditie? We hebben zelden de gelegenheid om die vraag te stellen aan de grondlegger van een spirituele weg, maar deze bijeenkomst biedt zo’n kans. Karen Johnson, die samen met A.H. Almaas aan de wieg stond van de Diamond Approach (in Nederland ook bekend als de Diamantbenadering), vertelt openhartig hoe hun persoonlijke en spirituele ervaringen een pad van groei en transformatie openbaarden dat inmiddels wereldwijd mensen aanspreekt. In haar nieuwe boek 'The Jeweled Path' geeft Johnson een persoonlijk en vaak humoristisch kijkje achter de schermen. Ze vertelt over de ontvouwing die begon in de jaren ’70 en die, zonder dat zij of Almaas dat toen ook maar beseften of beoogden, geleid heeft tot wat nu de Diamond Approach is: een uniek en eigentijds antwoord op de universele vragen waar we als mens mee geconfronteerd worden. Het programma bestaat uit een lezing en een gedeelte waarin gelegenheid is om vragen te stellen. Uiteraard is het boek verkrijgbaar. De voertaal is Engels.

 

Datum: 6 mei 2018 | Tijd:14.30 - 17.30 uur, deur open om 14.00 uur | Plaats: Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017JD Amsterdam | Entree: €15,00 - registratie noodzakelijk | Link voor registratie: bit.ly/Lezing-TheJeweledPath | Informatie: harma.ebels@gmail.com

 

____________________________________

De vogeldagboeken van Adri Groot

Gewoon een hele mooie site om je (gratis) op te abonneren en daar hoef je echt geen vogelaar voor te zijn! Met excellente foto's van Inge Duijsens.

____________________________________

Wikkelfee

Graag breken we een lans voor de meer dan goedverzorgde website van Toke Bezuijen, die de naam Wikkelfee draagt. Als je geïnteresseerd bent in geurige oliën van uitmuntende kwaliteit (natúúrlijk biologisch en de meeste biologisch-dynamisch) en hun toepassingen, is dit een gouden tip. Het leuke is namelijk dat Toke, antroposofisch verpleegkundige en zeer ervaren in het geven van uitwendige therapieën, ook vermeldt hoe je jezélf kunt helpen. Het zijn trouwens niet alleen oliën die te koop zijn. Ook kruiden, wikkeldoeken, schapenwol, vilten nierenwarmers en haarbanden en de nuttige AromaBroes, die geneeskrachtige olie naar keuze zeer fijn verspreidt in je badwater zodat je huid hem maximaal kan opnemen behoren tot het assortiment. Lief zijn de zorgpakketjes op maat, die mooie namen dragen als 'Warm troostje', of 'Zorg voor Mama's Borst': kant-en-klaar om direct te gebruiken. Wat een leuke cadeautjes...

____________________________________

Verbaas je over Het Muizenhuis

Toen ik laatst een collega voor overleg zou treffen in het restaurant van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam, naast het Centraal Station), nam ze me direct mee op de roltrap naar de kinderafdeling beneden. Op naar Het Muizenhuis. Ik had erover gelezen, weleens plaatjes bekeken, maar nooit in het echt gezien. En? Het is on-ge-loof-lijk groot, schattig, gedetailleerd mooi, romantisch. Ál die kamertjes, winkeltjes, er zelfs een bierfabriek gemaakt... Ga erheen met je kinderen of kleinkinderen. Of alleen. Goed voor een uur of wat ademloos kijken. Daarna een rondvaart en je hebt een superdagje Amsterdam.

Wie het allemaal bedacht? Dat is Karina Schaapman. Intussen is het hele gebeuren - met alle boeken, knutsels, speelgoed en filmpjes - zó groot geworden, dat ze samen met haar 4 kinderen een compleet familiebedrijf vormt. Ze hebben een geweldig leuke en uitgebreide site, waar je onder meer kunt lezen over de bouw van het muizenhuis - met tips voor als je zélf aan de gang wilt. Hun leuke winkel in de Jordaan is trouwens ook absoluut een bezoek waard!

____________________________________

Foto's: Marcel Favier

 

Het verhaal van Dhanu Maya

 

Net als wij zullen velen die aangrijpende aflevering over Nepal van Floortje Dessing naar het einde van de wereld hebben gezien. De beelden van de 28-jarige Maggie Doyne die vele kindertjes geadopteerd heeft en er samen met haar stichting voor zorgt dat ze een stralend soort gezinsleven en opleiding kunnen genieten, maar ook het droevige bericht van het verlies van haar jongste kind staan in ons hart gegrift.

Laatst ontvingen we een brief van Joyce Lakwijk over een soortgelijk initiatief waarmee zij en haar man zich verbonden hebben. En we lazen het verhaal van Dhanu Maya, een jonge Nepalese vrouw die - trouwens vlak in de buurt van Doyne - in het relatief onbekende westen van het land woont en net als zij voor vele kinderen zorgt die bij haar gebracht worden omdat hun ouders er niet meer zijn of niet voor ze kunnen zorgen. Joyce en haar gezin bezoeken Dhanu Maya deze zomer. We nodigen je uit de brief te lezen. Wie weet vind je het leuk om ook iets bij te dragen?

____________________________________

Museum Voorlinden in Wassenaar

 

Vanbinnen & vanbuiten mooi...

Een bijzonderheid, dit particuliere museum van Joop van Caldenborgh dat als het ware om zijn zeer uitzonderlijke kunstcollectie is heengebouwd. Alles komt optimaal tot zijn recht, er is grote zorg besteed aan de kleinste details. De tuinen, ontworpen door Piet Oudolf zijn niet alleen in het bloeiseizoen fabelachtig mooi, het restaurant ziet er sfeervol uit en serveert de heerlijkste gerechten. Net als het overige personeel is de bediening uiterst correct en vriendelijk. Vazen met boeketten als op ouderwetse schilderijen, een heerlijke museumwinkel, highlights maar ook onbekende kunstwerken. Kortom een beleving - gelegen op een even indrukwekkend landgoed - die we kunnen aanbevelen. En ervoor of erna naar Den Haag of het strand!

____________________________________

EYEspired…

is een website waar we erg enthousiast over zijn. Je kunt er gemakkelijk een middag op doorbrengen, je verbazend over de eindeloze en vaak virtuoze - soms grappige - scheppingsdrang die als een windhoos over de wereld trekt. Van streetart tot design, van kunst tot kleding, van video en fotografie tot de beste webshops: Thijs van der Hoorn verzamelt wat hij tegenkomt, het liefst van jong talent. Daarvoor bezoekt hij tentoonstellingen en beurzen, waaronder de Dutch Design Week in Eindhoven (die was dit jaar van 22 tot 30 oktober).

Deze video van Zimoun, een jonge Zwitsere ontwerper die gespecialiseerd is in soundscapes is typisch EYEspired ziet er ook nog eens prachtig uit. Schrijf je hier in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief!

____________________________________

 

Coffeeklatch

Nóg een site/blog voor als je met je iPad bij je tent hangt en even nieuwe inspiratie wilt opdoen. Dat mag best, ook of zelfs júist als je met vakantie bent! Coffeeklatch is een Belgisch online interview magazine dat er geweldig uitziet. Spaarzame goede teksten met véél sprekende en fantastische foto’s. De geïnterviewden - kunstzinnige entrepreneurs - maken dit ook ronduit mogelijk. De rode draad vormt telkens het beeld van de volle of lege koffiekopjes, -bekers, -glazen ter plekke, met of zonder taartje.

Oordeel zelf aan de hand van het interview met Thierry Boutemy, florist. De blog is geïnitieerd door Bart Kiggen (fotografie & art direction) en Magali Elali (samenstelling & redactie). Coffeeklatch maakt zich sterk voor slow journalism using a fast medium.

____________________________________

blog Inspiratie voor ouders

Jaarfeesten, verhalen, boeken, een visie op menselijke ontwikkeling, pedagogische inzichten, natuurlijke materialen en een levendige schoolgemeenschap - vrije scholen bruisen het hele jaar rond, schrijft Manon Berendse. Voor alle (groot)ouders die de antroposofie willen verkennen met hart, hoofd en handen, is het het blog Inspiratie voor ouders bedoeld. Omdat je meer wilt weten, kritisch bent of gewoon lekker wilt grasduinen. Begonnen door een moeder in Middelburg die nieuwsgierig is naar wat antroposofie 2.0 zou kunnen zijn. Omdat delen inspireert. Omdat het een klusje kan zijn om dingen uit te pluizen. En het rijk voelt kinderen groot te mogen brengen tussen hemel en aarde – maar wel met twee voeten in de 21e eeuw. Wat kunnen we met het antroposofische mensbeeld in deze tijd?

 

Foto: Mandalatekenen (uit bezit Dordtse vrijeschool)

____________________________________