Blog in Miracles

BewustZijn Online

© BewustZijnsWerk 2018

Samira

Samira Ahale is van Marokkaanse afkomst, groeide op in Antwerpen en woont sinds 2001 in Nederland. Zij is mindfulness- en transpersoonlijk coach alsook Pilates docent en laat zich inspireren door het gedachtegoed van Een cursus in wonderen, de non-dualiteit van Jed Mc Kenna, Vergeving (en meer) van Willem Glaudemans. Dagelijks deelt ze door haar bestudeerde lessen plus haar commentaar in de Free Daily Blog in Miracles. Daarvan kiezen we er telkens eentje - dit keer een recente. Samira ziet de The Course als een leerplan in zelfstudie die beoogt het contact met je innerlijke leraar - in de Cursus God genoemd - te herstellen. Zodat je weer vanuit je innerlijke vrijheid en waarheid naar buiten kunt treden.

 

We starten met een serie blogs van de hand van Samira Ahale. In BZO 56 werd haar boek 'Eindelijk vrij' uitgebreid besproken

'Het schrijven van Samira’s levensverhaal roept veel op, ik laat mijn identificatie met een Samira, die slechts in verhaaltjes bestaat, los. Het zijn allemaal maar verhaaltjes, meer niet…'

 

Les 247: Zonder vergeving blijf ik blind

Dit inzien, is wat vergeving is. Kijken naar de beelden en me herinneren dat ze niet werkelijk zijn. Samira is niet werkelijk, de lezer van de blog is niet werkelijk. De dingen die ik doe zijn niet werkelijk. Het zijn verhalen en alles bij elkaar is het een film. Ik kan me binden aan de film, geassocieerd worden met de film, me identificeren met de film. Maar wat als ik besluit dat ik geen filmmaker wil zijn? Zolang ik niet vergeef, blijf ik blind. Dan denk ik iets te zien, wat er niet is. Dan hou ik vast aan een illusie. Aan een droom. Maar ik heb gekozen om wakker te zijn. En jij?

 

 

 

God is voor mij geen man meer met een witte baard en djellaba die al mijn plusjes en minnetjes noteert. Maar zo ben ik wel opgevoed (die djellaba heb ik er zelf bij bedacht), dus vond ik deze les in het begin erg lastig. Inmiddels ben ik vierdejaars student van The Course en is de stilte opzoeken een dagelijks ritueel. En het is in dit Heilig Ogenblik dat ik ervaren mag dat ik inderdaad de heilige Zoon van God Zelf ben. Ik doe een poging om het je uit te leggen…

 

Les 211 (herhaling les 191): Ik ben de heilige Zoon van God Zelf

Vanuit mijn afgescheiden ego-ik kan ik deze les niet vatten. Hoezo, de Zoon van God? Ik ben een nederig en hulpbehoevend schepsel en zonder God ben ik niets. Maar de ‘Ik’ in deze les staat niet voor mijn beperkte ego-ik die zich als een golfje probeert af te scheiden van de grote oceaan. Het ‘Ik’ staat voor mijn werkelijke afkomst, mijn deel van Zijn in het grote geheel van Zijn. En omdat ik ben wie ik ben, kan ik verwachtingen los laten. Kan ik de ander zien zoals hij is. Niet een lichaam, maar vrij. Die blijft wat hij is, net als ik.

Met de toepassing van deze les bevrijd ik mezelf en de wereld. Ik weet waar we vandaan komen, ik weet wie we zijn; geen lichamen, maar vrij. Zoals God ons schiep, blijven wij.

 

____________________________________